Οδηγίες για Μηχανικούς

Το EcoEngineer.gr χρησιμοποιεί σύστημα ασφαλείας δεδομένων με πιστοποιητικό SSL για αποκρυπτογράφηση των στοιχείων που εισάγονται εντός της ιστοσελίδας. Η κατοχή πιστοποιητικού φαίνεται στο URL της ιστοσελίδας στον περιηγητή και αποδεικνύεται με την εμφάνιση του https πριν από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας.

πιστοποιητικό SSL 

Το EcoEngineer.gr ακολουθεί σύγχρονους κανόνες πληροφορικής της Google (Page Speed) και της Yahoo (YSlow) ώστε η περιήγηση στις σελίδες του να γίνεται με υψηλή ταχύτητα. Αυτό αποδεικνύεται απο τα τεστ ταχύτητας μέσω του gtmetrix.com, για τις δύο μηχανές αναζήτησης, όπου τα αποτελέσματα εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά.

Speed test results 

Το EcoEngineer.gr είναι φιλικό για κινητές συσκευές και περνάει επιτυχώς τα τεστ της Google.

mobile friendy

Το EcoEngineer.gr είναι εύκολο στην χρήση καθώς όλες οι λειτουργίες των χρηστών βρίσκονται στο αναδυόμενο μενού χρήστη, κάνοντας κλικ στο κουμπί button, δέξια του κεντρικού μενού. Δημιουργήστε νέο άρθρο, επεξεργαστείτε τα άρθρα σας και το προφίλ σας, πατώντας την κατάλληλη επιλογή από το αναδυόμενο μενού χρήστη.

user menu 

Η εγγραφή Μηχανικού στο EcoEngineer.gr είναι μια απλή διαδικασία. Εάν δεν είστε ήδη εγγεγραμμένος Μηχανικός πατήστε εδώ ΕΓΓΡΑΦΗ.

Στα στοιχεία λογαριασμού εισάγετε όνομα χρήστη και κωδικό με τα οποία θα δυνδέεστε στον λογαριασμό σας. Επίσης εισάγετε e-mail και διαλέξτε αν θέλετε να εμφανίζετε δημόσια στο προφίλ σας ώστε να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι μαζί σας. Για την ασφάλεια του λογαριασμού σας, ο κωδικός σας πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 8 χαρακτήρες και να περιέχει τουλάχιστον έναν κεφαλαίο χαρακτήρα ή αριθμό ή σύμβολο.

Στα στοιχεία προφίλ εισάγετε το ολόκληρο Ονοματεπώνυμο σας, την Ειδικότητα Μηχανικού και την Επαγγελματική Ιδιότητα που κατέχετε, τα οποία εμφανίζονται και στον κατάλογο Μηχανικών

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους ΌΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ και τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για την χρήση της ιστοσελίδας.

Μόλις συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία για την εγγραφή σας κάντε κλίκ στο κουμπί εγγραφή. Ένα αυτοματοποιημένο e-mail θα έρθει στην ηλεκτρονική διεύθυνση που εισάγατε για επαλήθευση μέσω e-mail. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας. Ανοίξτε το e-mail και κάντε κλίκ στο σύνδεσμο. Εάν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που χρησιμοποιείτε είναι της Yahoo, θα πρέπει να κάνετε αντιγραφή επικόλληση του συνδέσμου στον περιηγητή σας.

Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή, ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται αυτόματα και μπορείτε να συνδεθείτε. 

Για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας κάντε κλικ στο κουμπί button, δεξιά στο κεντρικό μενού, εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας και πατήστε στο κουμπί "Σύνδεση".

Εάν επιθυμείτε η φόρμα να θυμάται τα στοιχεία εισόδου σας, επιλέξτε το "Θυμήσου με". Εάν ξεχάσατε τον κωδικό σας πατήστε το "Έχασα τον κωδικό μου" και ακολουθήστε την διαδικασία.

Βεβαιωθείτε ότι αποσυνδεθήκατε από τον λογαριασμό σας πριν την έξοδο σας από την ιστοσελίδα, πατώντας το κουμπί "Αποσύνδεση" στο μενού χρήστη.

Σύνδεση Μηχανικού 

Η καταχώρηση σας στον κατάλογο των Μηχανικών γίνεται αυτόματα αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Η αναζήτηση Μηχανικού από τον κατάλογο μπορεί να γίνει με τα φίλτρα Ειδικότητα Μηχανικού, Εργασίες και Νομός δραστηριότητας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα κατάλληλα πεδία "Ειδίκευση" και "Νομός δραστηριότητας" εντός τους προφίλ σας, πατώντας "Eπεξεργασία προφίλ" στο μενού σας.

Σημαντικό! Η κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης γίνεται με βάση τα άρθρα των χρηστών Μηχανικών. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα άρθα έχετε, τόσο ψηλότερα θα εμφανίζεστε στην αναζήτηση του καταλόγου.

Δείτε τον εδώ τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.

Για συγγραφή νέου άρθρου/μελέτης πατήστε το κουμπί "Νέο άρθρο" στο μενού χρήστη. 

Αρχικά γράψτε τον τίτλο άρθρου στο πρώτο πεδίο. 

Στην συνέχεια ξεκινήστε να γράφετε το περιεχόμενο του άρθρου. Ξεκινήστε το άρθρο σας προσπαθώντας να τραβήξετε το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καθώς οι 25 πρώτες λέξεις εμφανίζονται στην προεπισκόπηση του άρθου, προτού δηλαδή αρχίζει να διαβάζει το άρθρο ο αναγνώστης. 

Εισάγετε εικόνες ή αρχεία, εντός του άρθρου, πατώντας στο κουμπί προσθήκη πολυμέσων για να βοηθήσετε τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα αυτά που γράφετε. Οι εικόνες και αρχεία που ανεβάζετε διατηρούνται στην προσωπική σας βιβλιοθήκη και μπορείτε να τις ξαναχρησιμοποιήσετε. Προσοχή, βεβαιωθείτε ότι κατέχετε τα δικαιώματα των εικόνων ή αρχείων που ανεβάζετε. Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 500 KB.

Εάν θέλετε στην προεπισκόπηση του άρθου να εμφανίζεται και εικόνα, πατήστε στο κουμπί "Επιλογή εικόνας άρθρου".

Στην συνέχεια επιλέξτε την κατηγορία ή κατηγορίες στις οποίες θέλετε να συμπεριλαμβάνεται το άρθρο σας. Όλα τα νέα άρθρα, ανεξαρτήτου κατηγορίας, εμφανίζονται στην αρχική σελίδα με το όνομα του συγγραφέα και την ημερομηνία δημοσίευσης. Για δημοσίευση μελετών επιλέξτε την κατάλληλη κατηγορία μελετών.

Τσεκάρετε το κουτάκι "Δεν είμαι ρομπότ", το οποίο απαιτείται για λόγους ασφαλείας.

Τέλος δημοσιεύστε το άρθρο σας πατώντας το κουμπί "Υποβολή" ή αποθηκεύστε το στα πρόχειρα και επεξεργαστείτε το αργότερα πατώντας κλίκ στο κουμπί "Τα άρθρα μου" στο μενού χρήστη.

Νέο άρθρο

Κάντε κλικ στο κουμπί "Τα άρθρα μου" στο μενού χρήστη, για να δείτε όλα τα άρθρα σας και να τα επεξεργαστείτε.

Μόλις κάνετε κλικ θα εμφανιστούν όλα τα δημοσιευμένα και πρόχειρα άρθρα σας με τρεις επιλογές για το καθένα: προβολή, επεξεργασία, διαγραφή. Επιλέξτε στην καρτέλα "Δημοσιευμένα" ή "Πρόχειρα" και βρείτε το άρθρο που σας ενδιαφέρει.

Πατώντας προβολή, θα εμφανιστεί το άρθρο σας όπως φαίνεται στην δημόσια προβολή.

Πατώντας επεξεργασία, μπορείτε να επεξεργαστείτε πλήρως το δημοσιευμένο άρθρο σας.

Πατώντας διαγραφή το άρθρο σας διαγράφετε μόνιμα.

τα άρθρα μου

Ανοίξτε το αναδυόμενο μενού χρήστη από το μενού και κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία προφίλ" για να επεξεργαστείτε το προφίλ σας ή κάντε κλικ στο όνομα σας για να δείτε το δημόσιο προφίλ σας.

Συμπληρώστε όλα τα πεδία που θέλετε να εμφανίζονται στο δημόσιο προφίλ σας και πατήστε "Αποθήκευση αλλαγών". Δίπλα σε κάθε πεδίο θα βρείτε σχετικές πληροφορίες στο κουμπί "i" (info).

Στα πεδία "Ειδίκευση" και "Νομοί / Περιοχή Δραστηριότητας" μπορείτε να εισάγετε παραπάνω από μία επιλογές Είναι σημαντικό να συμπληρώσετε τα δύο αυτά πεδία καθώς με έτσι διευκολύνετε την εύρεση σας από τους ενδιαφερόμενους που αναζητούν στον Κατάλογο Μηχανικών βάση φίλτρων.

Τα πεδία e-mail, ιστοσελίδα (προσωπική ή εταιρική), και τα κοινωνικά δίκτυα, εμφανίζονται με την μορφή κουμπιού στο δημόσιο προφίλ σας. Επιλέξτε εάν θέλετε το e-mail σας να φαίνεται στο δημόσιο προφίλ σας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί σας μέσω e-mail πατώντας αυτό το κουμπί.

Προτείνεται να εισάγετε φωτογραφία ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι ενδιαφερόμενοι και οι αναγνώστες σας. Απαγορέυονται οι φωτογραφίες ή λογότυπα εταιριών. Η φωτογραφία σας εμφανίζεται στο δημόσιο προφίλ σας, στον Κατάλογο Μηχανικών αλλά και στις πληροφορίες συγγραφέα, κάτω από τα άρθρα σας. Επίσης η σύντομη βιογραφία και οι σύνδεσμοι σας (ιστοσελίδα και κοινωνικά δίκτυα) εμφανίζονται στις πληροφορίες συγγραφέα.

Στην επεξεργασία προφίλ σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε και τον κωδικό του λογαριασμού σας ή να διαγράψετε το προφίλ σας.

Μόλις ολοκληρώσετε της αλλαγές πατήστε στο κουμπί "Αποθήκευση αλλαγών" και έπειτα "Εμφάνιση Προφίλ", στην αρχή του προφίλ, για να δείτε το ανανεωμένο προφίλ σας.

Κάτω από κάθε άρθρο σας εμφανίζεται αυτόματα το κουτί με τις πληροφορίες συγγραφέα. Το κουτί αυτό περιέχει την φωτογραφία σας, το σύντομο βιογραφικό σας, την προσωπική τροφοδοσία RSS, τους συνδέσμους της ιστοσελίδας σας και των κοινωνικών δικτύων σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει συμπληρώσει τα παραπάνω πεδία στην επεξεργασία του προφίλ σας πατώντας το κουμπί "Επεξεργασία προφίλ" από το αναδυόμενο μενού χρήστη.

Πληροφορίες συγγραφέα

Εάν ξεχάσατε τον κωδικό σύνδεσης σας, πατήστε το κουμπί button στα δεξιά του κεντρικού μενού, και στην συνέχεια πατήστε "Έχασα τον κωδικό μου". Στην σελίδα "Επαναφορά κωδικού" εισάγετε το e-mail σας με το οποίο έχετε κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα και πατήστε το κουμπί "Αίτηση για μυστικό κλειδί". Αμέσως θα σας αποσταλεί αυτοματοποιημένο μήνυμα στο e-mail σας με το μυστικό κλειδί. Ανοίξτε το μήνυμα και αντιγράψτε το μυστικό κλειδί. Επιστρέψτε στην σελίδα "Επαναφορά κωδικού" και εισάγετε το μυστικό κλειδί στο πεδίο "Το μυστικό κλειδί σας". Έπειτα εισάγετε νέο κωδικό και επιβεβαιώστε τον νέο κωδικό στα κατάλληλα πεδία. Μόλις συμπληρώσετε όλα τα πεδία, πατήστε το κουμπί "Άλλαξε τον κωδικό μου". Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και πλέον μπορείτε να συνδεθείτε με τον νέο σας κωδικό. Εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας εδώ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

forgot reset pasword

Στο EcoEngineer.gr δίνεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να σχολιάσει ή συζητήσει σε κάθε άρθρο ή μελέτη. Ως χρήστης Μηχανικός μπορείτε να σχολιάσετε αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Για περισσότερες πληροφορίες για την συμπεριφορά χρηστών εντός της ιστοσελίδας διαβάστε τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ.  

Δωρεάν ενημέρωση από τους Μηχανικούς του Eco Engineer!

Εγγραφείτε για να μείνετε ενημερωμένοι σε όλα τα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος απο εξειδικευμένους και έμπειρους Μηχανικούς.

Είσαι Μηχανικός;
Ασχολείσαι με ενεργειακές και περιβαλλοντικές μελέτες και εγκαταστάσεις;

Εάν είσαι Μηχανικός στον κλάδο της ενέργειας, τότε αυτή είναι η κατάλληλη ιστοσελίδα για εσένα. Κάνε δωρεάν καταχώρηση στον κατάλογο Μηχανικών και βελτίωσε την online προώθηση του επαγγέλματος σου!

Πάτησε ΝΑΙ και δες τους 7 βασικούς λόγους για να γραφτείς στο Eco Engineer σήμερα ΔΩΡΕΑΝ!